Pochod Přes kopce a dolíky - 9 ročník

17.12.2018 16:24

Pochod Přes kopce a dolíky 2018

 

V sobotu 9.6.2018 proběhl 9.ročník obnoveného pochodu ,, Přes kopce a dolíky ´´. O pouhé dva dny se míjel se sto-třicátým výročím založení Klubu českých turistů.

Nezvyklé a dlouhé horko, které v Česku už přes měsíc panuje bylo kolem osmé hodiny ranní vystřídáno kratší dešťovou sprškou. Všem pořadatelům okamžitě vytanula na mysli vzpomínka na loňský deštivý ročník, jež byl důvodem náhlého propadu návštěvnosti, jinak poměrně hojně navštěvované akce (pokles na 598 účastníků). Počasí se však naštěstí během hodinky vrátilo do svého letošního standardu, to jest, suchého horka.

Znalí vědí že se místo startu a cíle pravidelně střídá mezi centrem obce a hřištěm na Šejvě, Proto bylo letos na řadě fotbalové hřiště za kostelem.

Dle vyplněných přihlášek se pochodu zúčastnilo na 932 turistů. Konkrétně pěších 707 a 225 cyklistů.

Již tradičně byla nejvíce vyhledávanou trasou desetikilometrová Lesní stezka.

Jak v minulém vydání DN psal Martin Hovad, byla naše nejdelší pěší trasa věnována Phdr. Jiřímu Guthu Jarkovskému (předsedovi KČT v letech 1915-1926).

 

I letos byla velmi bohatá tombola a doprovodný program. První cena v tombole byla krásná koloběžka. Tradičně se děti mohly povozit na dřevěném kolotoči nebo na koních, či si nechat pomalovat obličej. Nejen pro děti zde byla prohlídka sanitního vozu a cyklokuriozit. Viděli jsme také dogfrisbee a mohli jsme si vyrobit kvítí z papíru. 

Děkujeme sponzorům za krásné ceny a také všem, kteří se podíleli na přípravě, průběhu a úklidu pochodu.

 

 

Pořadatelé z KČT, Dolní Dobrouč